Špecifikácia
- Značka: Sakai Aoki Hamono
- Kód tovaru: 07475, EAN: 4582226417702
- Dostupnosť: do 1-2 dni od objednania
Určenie: Nezáleží na pohlaví
Sakai Takayuki je japonský kuchársky nôž z 33 vrstiev damaškovej ocele a jadra z ocele VG10, HRC 60-62, osemhranná rukoväť z dreva kapustovej & bolster z mahagónu, s dĺžkou čepele 210 mm.
Nože z tejto série sú vyrobené z 33 vrstiev nerezovej ocele - damasteel s jadrom z japonskej ocele VG10. Čepele sú extrémne ostré a jej jadro dosahuje tvrdosť okolo 60 HRC. Výborne drží ostrosť a pôsobí ľahkým a vyváženým dojmom. Rukoväte týchto nožov sú tvarované do tradičného osemhrannu z japonského dreva kapustového, ktoré je nositeľom japonskej tradície a histórie. Bolster (zakončenie rukoväte) je z mahagónového dreva, ktoré je odolnejšie a pevnejšie. Každý nôž je ručne brúsený pod uhlom 18 stupňov z každej strany, presne tak aby bola zaistená maximálna ostrosť. Vrelo odporúčame, aby ste sa sami presvedčili o vynikajúcom výkone a kráse týchto damaškových nožov.
Japonský nôž GYUTO/Chef 210 mm sa vyznačuje tým, že chrbát noža a ostrie sa zužujú do špičky pre všestranné využitie mimoriadnej reznej sily. Krájanie, plátkovanie, čistenie mäsa, ovocia a zeleniny - nič nebude pre tento jedinečný nôž japonského tvaru problémom. Kuchársky nôž GYUTO je vďaka vyššie položenému hrotu, tiež vhodný na kolískové krájanie byliniek, zeleniny a orechov. Dlhá čepeľ a rukoväť Vám poskytne tú najlepšiu kontrolu pri rezaní a krájaní. Kengata Gyuto z ocele damasteel s jadrom z VG10 má dokonale vyváženú čepeľ s povrchovou úpravou Tsuchime (kladivkový povrch). Povrch dáva nožu nielen skvelý vzhľad, ale taktiež zabraňuje prilepeniu krájaného materiálu k čepeli.
Tento nôž je ručná práca - farby, dĺžky a profily ostria sa môžu mierne líšiť.