Špecifikácia
- Značka: Sakai Aoki Hamono
- Farba: Strieborná
- Kód tovaru: 07400, EAN: 4582226417160
- Dostupnosť: do 1-2 dni od objednania
Určenie: Nezáleží na pohlaví
Sakai Takayuki je japonský kuchársky nôž z 33 vrstiev damaškovej ocele a jadra z ocele VG10, HRC 60-62, rukoväť z mahagónu s dĺžkou čepele 190 mm.
Nože z tejto série sú vyrobené z 33 vrstiev nerezovej ocele - damasteel s jadrom z japonskej ocele VG10. Čepele sú extrémne ostré a jej jadro dosahuje tvrdosť okolo 60 HRC. Výborne drží ostrosť a pôsobí ľahkým a vyváženým dojmom. Rukoväte týchto nožov sú ručne vyrobené z krásneho a prekresleného mahagónového dreva, ktoré je odolné proti vode. Každý nôž je ručne brúsený pod uhlom 18 stupňov z každej strany, presne tak aby bola zaistená maximálna ostrosť. Vrelo odporúčame, aby ste sa sami presvedčili o vynikajúcom výkone a kráse týchto damaškových nožov.
Nôž Kengata SANTOKU je bezohľadný kuchynský bojovník, ktorý je pripravený na všetky vaše priania. Japonské slovo "santoku“ sa zhruba označuje ako "tri cnosti“, čo svedčí o všestrannosti tohto nožového štýlu a druhu rezov, ktoré vyniká (rezanie, rozkrájanie a mletie). Čepeľ je obvykle kratšia ako kuchársky nôž s výrazne odlišnou geometriou. Nôž Santoku je často vyhlasovaný za fúziu medzi šéfkuchárskym nožom a nakiri, čo vám prináša výhody oboch spomínaných. Vyššia fazeta znižuje trenie, krájanie je tak presnejšie. Kengata SANTOKU je dokonalým spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou a ovocím. Neprekonateľné vlastnosti noža oceníte napríklad pri krájaní cibule. Ostrosť čepele zaistí minimálny únik tekutiny a vaše pokrmy budú plné šťavy a vitamínov. Japonské umenie a nové technológie robia tento nôž jedinečným a nenapodobiteľným. Santoku z ocele damasteel s jadrom z VG10 má dokonale vyváženú čepeľ s povrchovou úpravou Tsuchime (kladivkový povrch). Povrch dáva nožu nielen skvelý vzhľad, ale taktiež zabraňuje prilepeniu krájaného materiálu k čepeli.
Tento nôž je ručná práca - farby, dĺžky a profily ostria sa môžu mierne líšiť.